sep 14, 2021

Andrej Kadlec: Dúfam, že bude výborná atmosféra

 

 

Piatkový súboj 8. kola Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava a ŠKF Sereď (17:00 hod.) bude mať špecifickú príchuť pre nášho obrancu Andreja Kadleca, ktorý v červeno-čiernych farbách trnavského Spartaka prežil v minulosti tri krásne roky. Navyše v sezóne 2017/2018 získal so Spartakom Trnava vytúžený majstrovský titul. rozhovore pre klubový web ŠKF Sereď odpovedal na niekoľko zaujímavých otázok.

 

V 7. kole Fortuna ligy sme doma zdolali Liptovský Mikuláš (2:0). Ako s odstupom času hodnotíš tento duel?

 

“Do zápasu sme išli s tým, že potrebujeme už naplno zabodovať, bol to pre nás kľúčový zápas, potrebovali sme ho zvládnuť. Prvých dvadsať minút nebolo z našej strany optimálnych, ale po našom strelenom góle sa nám už hralo lepšie. Následne sme pridali aj druhý gól. V druhom polčase sme boli lepším tímom. Ustrážili sme si výsledok, hostí sme do ničoho vážnejšieho nepustili až na tú šancu v nadstavenom čase. Škoda, že sme v druhom polčase nepridali aj ďalšie góly. Snáď sme si ich ušetrili na ďalší zápas. Duel s Liptovským Mikulášom sme vyhrali zaslúžene.”

 

Za ŠKF Sereď si v doterajšom priebehu sezóny odohral šesť fortunaligových duelov a jeden pohárový súboj proti Trsticiam. Všetky s plnou minutážou. Už si sa teda udomácnil v Seredi?

 

“V Seredi sa cítim veľmi dobre, zopár chalanov som poznal už predtým, či už z bývalého klubu alebo z ligových trávnikov, keď sme nastupovali proti sebe. Veľa hráčov prišlo nových, rovnako ako ja. Stále sa na ihrisku zohrávame. V Seredi nie je žiadny problém, že by niekto nezapadol do mužstva. Som šťastný, že som odohral všetky zápasy od začiatku až do konca. Je to pre mňa skvelé, pretože minulú sezónu som kvôli zraneniu neodohral ani jeden celý zápas. Z tohto pohľadu je to pre mňa fantastické, dostať sa znovu do formy a ukázať sa v dobrom svetle.”

 

V piatok nás čaká aktuálne druhý tím Fortuna ligy – trnavský Spartak, špecifický zápas pre teba, predsa len v sezóne 2017/2018 si získal so Spartakom Trnava vytúžený majstrovský titul. Ako spomínaš na toto obdobie?

 

“Na toto obdobie mám len tie najkrajšie spomienky. Pre mňa, ale aj samotný klub to bola úžasná sezóna. Od začiatku až do konca sme boli skvelý kolektív spoločne s realizačným tímom. Všetci sme ťahali za jeden povraz. Na toto obdobie budem spomínať len v dobrom.”

 

FC Spartak Trnava v poslednom ligovom zápase zvíťazil v Michalovciach (2:1). My sme zdolali nováčika Fortuna ligy – MFK Tatran Liptovský Mikuláš (2:0). Aký zápas môžeme očakávať, resp. s akým cieľom pôjdeme do tohto stretnutia?

 

“Spartak v tomto dueli bude určite favorit. Budú hrať doma. Myslím si, že príde aj veľa divákov, fanúšikovia ich budú hnať vpred. My v tomto zápase nemáme čo stratiť. Myslím si však, že v posledných zápasoch sme ukázali našu silu. Od zápasu k zápasu sa zlepšujeme. Na vzájomnú konfrontáciu sa tešíme. Pôjdeme si to s nimi na ihrisku rozdať.”

 

Trnavskí priaznivci patria k najlepším na Slovensku. Si pripravený na búrlivé trnavské prostredie?

 

“Už je to všeobecne známe, že Spartak Trnava má najlepších fanúšikov na Slovensku. Otázne je, v akom počte prídu a aké peklo dokážu na tribúnach spraviť. Takéto zápasy som vo farbách Spartaka už v minulosti zažil, som na to pripravený. Osobne sa na to veľmi teším, pretože tie chorály, ktoré fanúšikovia spievali pred zápasom, počas zápasu alebo po zápase mi už aj celkom chýbali. Aspoň si ich znovu vypočujem (smiech). Dúfam, že bude výborná atmosféra.”

 

Sereď sa ku koncu prestupového obdobia posilnila o štyri zaujímavé mená (pozn. Ljubičič, Dani Iglesias, Mićin či Karrica). Ako vnímaš tento fakt z hľadiska konkurencie v tíme?

 

“Vždy je lepšie, keď je v tíme konkurencia, pretože nedá sa hrať len s jedenástimi alebo dvanástimi hráčmi. Mužstvo potrebuje mať široký káder, pretože môžu prísť zranenia, karty, potrebujeme mať teda kvalitu aj medzi náhradníkmi. Myslím si, že toto nám môže len pomôcť. Musíme sa však ešte zohrať. Verím, že nám to nebude dlho trvať. Nové posily nám určite pomôžu.”

 

Autor: Peter Cuninka

Foto: Dušan Pethö

Nie je možné pridávať komentáre.