feb 20, 2022

V Senici víťazne, sme v TOP6!

 

 

21. kolo Fortuna ligy 2021/2022:

 

FK Senica – ŠKF ORION TIP Sereď 1:2 (0:1)

Góly: 90.+ Pavlík – 7. Ljubičič, 84. Jureškin

ŽK: Oršula, Witan – Todoroski, Mićin

Rozhodovali: Gemzický – Štrbo, Vitko

Divákov: 412

 

FK Senica: Ravas – Oršula, Pavlík, Mihál, Svoboda (63. Anaba) – Totka (63. Jurdík), Ouattara (54. Halabrín) – Vikri (69. Mayounga), Piroska, Witan (69. Duda) – Niarchos. Tréner: Pavel Šustr

 

ŠKF ORION TIP Sereď: Chudý – Todoroski (46. Mićin), Šulek, Roberto Dias, Jureškin – Ljubičič (79. Potoma), Košťál (74. Popovič), Fábry (46. Yann Yao) – Dani Iglesias, Morong, Haša (86. Cobnan). Tréner: Juraj Jarábek

 

KOMENTÁR ZÁPASU:

 

V poslednom stretnutí 21. kola Fortuna ligy sa v Senici hral dôležitý súboj o majstrovskú vetvu. Úvod zápasu lepšie vyšiel hosťom, ktorí sa už v 7. minúte dostali do vedenia. Po Fábryho rohu priťukol Šulek loptu voľnému Ljubičičovi a nikým nekrytý chorvátsky stredopoliar upratal loptu za Ravasov chrbát. Seredčania prišli do Senice brániť a po vedúcom góle sa ešte viac stiahli do defenzívy. Seničania museli hrať do plných. Vyrovnanie mal na kopačke v 18. minúte Totka, ktorý po prihrávke Niarchosa napálil brvno Chudého brány. Ďalšiu možnosť mali v 35. minúte po Piroskovom rohu zakončoval hlavou Mihál, no trafil len dobre postaveného Chudého. O dve minúty grécky útočník Niarchos po Piroskovej prihrávke pálil vedľa. Ďalšiu možnosť mali Seničania v 41. minúte, keď po peknej kombinácii strieľal po zemi Vikri, ale Chudý bol pripravený. Hostia sa dostali do zakončenia až v nadstavenom čase, po priamom kope Fábryho hlavičkoval sám pred Ravasom Roberto Dias, no senický gólman podržal mužstvo a loptu vyrazil na rohový kop.

 

Po prestávke boli paradoxne aktívnejší v zakončení hostia. Seničania sa síce snažili, ale to bolo na skúsených hostí málo. Do zakončenia sa dostali Záhoráci až v samom závere stretnutia. V 49. minúte pálil Jureškin nad, o dve minúty neskôr mal obrovskú šancu bývalý hráč Senice Košťál, no loptu po samostatnom nájazde poslal vedľa pravej žrde. V 59. minúte Hašovu strelu Ravas vyrazil. O štyri minúty neskôr bol Košťál v ďalšom zakončení, mieril vedľa. Domácim výraznejšie nepomohli ani striedania a tak v 84. minúte po rýchlom protiútoku hostí vysunul Mićin Jureškina a ten zoči-voči Ravasovi poslal loptu povedľa neho. Seničania sa ešte snažili o skorigovanie. V 86. minúte po peknej kombinácii z vyloženej pozície napálil opäť do brvna striedajúci Anaba. V nadstavenom čase prišlo predsa len skorigovanie stavu. Po rohu Pirosku loptu hlavou priťukol Niarchos k Pavlíkovi a ten z päťky prepálil Chudého. Na viac už Senici nezostal čas a hostia sa tešili nielen z víťazstva, ale aj z postupu do majstrovskej vetvy.

 

HLASY PO ZÁPASE:

 

Pavel Šustr – tréner FK Senica:

“Sme samozrejme sklamaní, Sereď sa dostala do šestky, my nie. Po dnešnom zápase nás čaká ťažká jar, bude dôležité bodovať v každom zápase. Mojou úlohou je, aby som hráčov posúval ďalej každým tréningom, zápasom, aby sme boli lepší a uhrávali lepšie výsledky.”

 

Juraj Jarábek – tréner ŠKF ORION TIP Sereď: 

“Čakali sme ťažké stretnutie v boji o prvú šestku. Chceli sme vyhrať už dnes, nechceli sme čakať na posledný zápas, čo sa nám aj podarilo. Zároveň sme rešpektovali kvalitu Senice, pretože dopredu sú naozaj šikovní, majú zaujímavých hráčov a hrajú kombinačný futbal. Vedeli sme, že keď otvoria hru, budú zraniteľní v obrane, čo sa aj potvrdilo. Mohli sme dotiahnuť niektoré brejkové situácie lepšie. Ale pre nás je dôležité, že sme to uhrali a výsledkovo zvládli.”

 

Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Nie je možné pridávať komentáre.